Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Εγκύκλιος Μεταθέσεων 2013


Για την εγκύκλιο μεταθέσεων 
κλικ στην εικόνα


Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΠΡΟΟΔΟΥ

Μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ακολούθησε η προσπάθεια για τη συγκρότηση του Δ.Σ. Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι εκλογές ανέδειξαν Α΄ δύναμη την ΑΡΠΑ με 237 ψήφους και 4 έδρες, Β΄ δύναμη τη ΔΑΚΕ με 130 ψήφους και 2 έδρες, Γ΄ δύναμη τη Δημ. Συσπ. & Παρέμ. με 99 ψήφους και 2 έδρες και Δ΄ δύναμη το ΠΑΜΕ με 46 ψήφους και 1 έδρΗ ΠΑΣΚ πήρε 24 ψήφους χωρίς να πάρει έδρα.
Οι τρεις από τις τέσσερις παρατάξεις συμφώνησαν πως το προεδρείο πρέπει να συγκροτηθεί στη βάση του απόλυτου σεβασμού της ψήφου των συναδέλφων. Δηλαδή, στο προεδρείο να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις σύμφωνα με τη δύναμή τους στις τελευταίες εκλογές. Εννοείται πως όλες οι παρατάξεις δήλωσαν ότι δεσμεύονται από τις αποφάσεις των Γ.Σ. Ως ΔΑΚΕ δηλώσαμε πως προτιμούμε τη θέση του αντιπροέδρου για την παράταξή μας αλλά αποδεχόμαστε οποιαδήποτε άλλη θέση στο προεδρείο. Δηλώσαμε επίσης πως μας ενδιαφέρει η καλή λειτουργία του συλλόγου και για το λόγο αυτό καλό είναι να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Οι μόνοι που διαφώνησαν ήταν οι εκπρόσωποι της Δημ. Συσπ. & Παρέμ.
Ζήτησαν να συγκροτηθεί “αριστερό” προεδρείο επειδή η ΔΑΚΕ είναι κυβερνητική παράταξη και οι εκπρόσωποί της υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική. Επιπλέον τα μέλη της ΔΑΚΕ κατηγορήθηκαν από τους εκπροσώπους της Δημ. Συσπ. & Παρέμ. ότι ασκούν προσωπικές πολιτικές.
Ευτυχώς όμως ο Πειραιάς είναι μικρός, γνωριζόμαστε όλοι καλά και διαθέτουμε αρκετά ισχυρή μνήμη, η οποία μας βοηθάει να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες των αιρετών που προέρχονταν από τη  Δημ. Συσπ. & Παρέμ.   
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποιος ήταν κριτής και κρινόμενος, ούτε ποιος ήρθε σε συνεννόηση με την τότε διοίκηση με κύριο, αν όχι αποκλειστικό, σκοπό την κατάληψη διευθυντικής θέσης προς όφελός του. Όσο για την κατηγορία ότι η ΔΑΚΕ είναι κυβερνητική παράταξη πρόκειται για το συντομότερο ανέκδοτο.
Τα μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στη ΔΑΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν με αυταπάρνηση τις αποφάσεις του Συλλόγου συμμετέχοντας σε όλες τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Τα μέλη της Δημ. Συσπ. & Παρέμ. έκαναν το ίδιο;
Επίσης κανένα μέλος του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ δεν έσπευσε να κάνει τα χαρτιά του για να αξιολογηθεί. Ισχύει το ίδιο και για όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου της Δημ. Συσπ. & Παρέμ.;
 Δε θέλουμε να φανταστούμε πως θα συμπεριφέρονται οι εκπρόσωποι της  Δημ. Συσπ. & Παρέμ.στο Δ.Σ. του Συλλόγου όταν (και εάν) ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση. Η αλαζονεία τους θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.
Επειδή η μνήμη μας είναι ισχυρή, θυμόμαστε πολύ καλά, πώς τα τελευταία χρόνια έως και πέρσι οι συνάδελφοι της  Δημ. Συσπ. & Παρέμ. δήλωναν σε κάθε κατεύθυνση, ότι είναι ανεξάρτητοι. Εδώ και λίγους μήνες “ω του θαύματος”  αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έχει αλλάξει φυσικά, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει κυβερνητικές φιλοδοξίες.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά, πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων ενάντια στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που καταστρέφουν τη ζωή μας, που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο. Επίσης δηλώνουμε ότι θα αντιπαρατεθούμε και στις αλαζονικές συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται.    

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Ευχές και ενημέρωση για τα κενά στη Δ/νση ΠΕ Πειραιά από τον αιρετό Τάσο Μεντάκη

Εύχομαι ολόψυχα...
το 2013 να μας φέρει υγεία, χαρά, ευτυχία, και δημιουργικότητα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΕΝΩΝ ΠΕ 70 & ΠΕ 60
Μέχρι σήμερα για τη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά η καινούρια χρονιά ξεκινάει με 13 νέα κενά δασκάλων και 12 νέα κενά νηπιαγωγών.