Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά

ΔΑΚΕ / ΠΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πρόεδρος και τα μέλη
της Κεντρικής Επιτροπής της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
σας προσκαλούν να τιμήσετε
με την παρουσία σας
την εκδήλωση
κοπής της Βασιλόπιτας 2012.
Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19:00
στην αίθουσα «Κήπου», Ρηγίλλης 18.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά "Η Πρόοδος"


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός

η αλληλεγγύη είναι το
όπλο μας
  
την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012,
11.00-14.00

Στο 11ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά
(Ψαρρών και Θεσσαλονίκης)

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ

Συναδέλφισσες – οι
Η επίθεση της τρόικας και της κυβέρνησης στον κόσμο της εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Η επιχείρηση κατάργησης των 13ου-14ου μισθών και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η ανεργία που πλησιάζει το 20% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη), η εφαρμογή του νέου μισθολογίου που μειώνει τους μισθούς στο δημόσιο κατά 25% (μ.ο.), η υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες κλπ), η ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας στην ασφάλιση και την περίθαλψη οδηγούν τους εργαζόμενους σε πρωτοφανή επίπεδα φτώχειας.
Οξύτατη είναι η επίθεση στους νεότερους συναδέλφους αφού οι μισθοί πείνας, το πάγωμα των διορισμών, η επιχείρηση αλλαγής των συμβάσεων των συναδέλφων αναπληρωτών ΕΣΠΑ, η προσπάθεια κατάργησης του μαθήματος θεατρικής αγωγής τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά "Η Πρόοδος" καλεί όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ την Πέμπτη 19-1-2012, 17.00, στο 27ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Αγχιάλου 175 και Δογάνη) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε με συλλογικό τρόπο τις αντιστάσεις μας απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά "Η Πρόοδος"

ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
ΟΧΙ
ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΟΧΙ
ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  

Ο Σύλλογος έχει προκηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας επιπλέον της δίωρης της Δ.Ο.Ε.

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Νέα δεδομένα για τους ασφαλισμένους


Σε νέο καθεστώς πρωτοβάθμιας περίθαλψης βρίσκονται από χθες οι ασφαλισμένοι τεσσάρων ταμείων. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα υπό τη βροχή των διαμαρτυριών και των απεργιών των γιατρών και των φαρμακοποιών.
Πρακτικά η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος οποιουδήποτε από τα τέσσερα ταμεία θα παίρνει τηλέφωνο είτε στο 184 (νούμερο για ιατρικά ραντεβού στο ΙΚΑ) είτε στα γραφεία του ΟΠΑΔ και θα ζητά να μάθει ποιος είναι ο συμβεβλημένος με τον νέο φορέα γιατρός της ειδικότητας που θέλει για να απευθυνθεί σε αυτόν. Σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων, εάν ισχύσει η ελεύθερη συνταγογράφηση από όλους τους γιατρούς, τότε θα γράφουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες φάρμακα, αν όχι… άγνωστο.
Πάντως το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θεωρεί θνησιγενές το εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ. Καλεί τους γιατρούς όλης της χώρας να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον Οργανισμό, χαρακτηρίζοντας επαίσχυντους τους όρους συνεργασίας των δύο πλευρών (αμοιβή 6,48 ευρώ ανά επίσκεψη). Ανάλογη θέση εκφράζει και το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), εκτιμώντας ότι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι βρίσκονται παντελώς ανασφάλιστοι από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί απεργούν μέχρι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας μέχρι την ίδια ημερομηνία, οι φαρμακοποιοί βάζουν λουκέτο και σήμερα στα φαρμακεία και σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση. Ο ασφαλισμένος θα τα πληρώνει από την τσέπη του και στη συνέχεια θα απευθύνεται στο πρώην ασφαλιστικό του ταμείο, νυν ΕΟΠΥΥ.
κλικ εδώΣυμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ